Terug naar platteland: zoeken naar antwoorden op grote vragen Eric Middleton

ISBN: 9789023923923

Published: November 2009

203 pages


Description

Terug naar platteland: zoeken naar antwoorden op grote vragen  by  Eric Middleton

Terug naar platteland: zoeken naar antwoorden op grote vragen by Eric Middleton
November 2009 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 203 pages | ISBN: 9789023923923 | 6.46 Mb

SamenvattingAuteur: Eric MiddletonNederlands203 paginasBoekencentrumnovember 2009Alle productspecificatiesEen spannend en eerlijk boek over de grote levensvragen, van het ontstaan van het leven tot de opstanding van Jezus.Dit boek is één langMoreSamenvattingAuteur: Eric MiddletonNederlands203 paginasBoekencentrumnovember 2009Alle productspecificatiesEen spannend en eerlijk boek over de grote levensvragen, van het ontstaan van het leven tot de opstanding van Jezus.Dit boek is één lang en verrassend gesprek tussen een docent en enkele studenten.

Daarin komen allerlei themas aan de orde: de onverstelbare afmetingen van het heelal, de wondere wereld van de quarks, de evolutietheorie, wonderen, de bijbel, het probleemvan het kwaad, enzovoort.De studenten bestoken de leraar met hun vragen. Om duidelijke antwoorden te geven, gaat de leraar terug naar het bekende verhaal Flatland van Edwin Abott. Deze roman vertelt over een wereld met slechts twee dimensies: Platland. Wanneer zich verschijnselen voordoen die wijzen op een andere dimensie, staat de wereld van de Platlanders op zijn kop.

Vanuit deze metafoor probeert de docent te zoeken naar een theorie voor alles, die alle vragen met elkaar verbindt.Recensie(s)Het boek, dat is geschreven voor jonge mensen met belangstelling voor natuurwetenschap en oeroude magie, opent met een gepopulariseerd en schematisch verhaal over de oerknal, zwarte gaten, het onmetelijke en uitdijende universum, de relativiteitstheorie en subatomaire kwantumverschijnselen, om uiteindelijk stil te staan bij een schimmig verhaal over de moderne snaartheorie en haar multidimensionale beeld van de werkelijkheid.

De resterende hoofdstukken behandelen de evolutie van de mens en verklaren het ontstaan van het bewustzijn. Dit boek is geschreven om de onontkoombare waarheid aan te tonen dat God bestaat, de mens een onsterfelijke ziel heeft, de Bijbel en de wetenschap elkaar aanvullen en dat het kwaad niet door God maar door de mens zelf in de wereld is gekomen.

Het verhaal heeft de vorm van een zoetsappig gesprek tussen meester en leerling.Wim FievezBRON: http://www.bol.com/nl/p/terug-naar-pl...Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Terug naar platteland: zoeken naar antwoorden op grote vragen":


dave-lombardo.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us